Portretfoto’s en vertrouwen creëren

Portretfoto’s en vertrouwen creëren

Wist je dat zakelijke portretten een waardevol hulpmiddel kan zijn in de marketing van jouw branding? Jouw zakelijke portretten geven een bepaald beeld. Een beeld van wie er in de organisatie zitten, het bedrijf en wat jij als merk wilt uitstralen naar potentiële klanten en bestaande relaties. Het draait min of meer om vertrouwen uitstralen, en dat boost de ‘’waarom’’ van mensen die met jou in zee gaan. 

Door deze portretten te gebruiken op de website, en andere communicatie middelen; zoals E-mail, Linkedin, Facebook, bevordert dit jouw online vertrouwen. En, ook is het natuurlijk te gebruiken in o.a brochures en flyers. Het is een manier om je te onderscheiden van concurrenten, maar ook om de feeling te creëren dat het een hecht teamverband is. En iedereen wilt werken met een enthousiast team! 

‘’Uit onderzoek is gebleken dat 68% van bestaande klanten niet verder wilt met een bedrijf. Omdat er een nare ervaring is geweest met een werkgever die de sfeer in het bedrijf niet als prettig ervoer.’’ – en dat kan je voor zijn. Personeel dat op de foto staat, geeft de indruk dat de band met werknemer en werkgever top is. 

Deze manier van marketing kan je ook wel relatiemarketing noemen, iets dat de afgelopen jaren enorm is gegroeid met de komst van de media. Het hoofddoel van relatiemarketing, is om een connectie te maken met relaties, dat uitgroeit in een lange termijn relatie. Dat maakt het investeren in bedrijfsportretten, waar al jouw personeel op staat, zo belangrijk. Hoe vaker jouw doelgroep jouw professionele portretten ziet, hoe meer connectie zij zullen krijgen met jou. Dit is hoe een relatie met een doelgroep begint. 

Mensen vinden het fijn om te zien wie je bent, al vorens ze contact met je opnemen. Het is tegenwoordig één van de belangrijkste manieren om je te uiten in de publicatie strategie, website uitstraling, en om de communicatie met prospects te verbeteren. Goede zakelijke portretten geeft een kijker meer interesse om uiteindelijk meer van jouw bedrijf te weten willen te komen, wat tot meer omzet kan zorgen. 

Pagina's: 1 2

1 Comment on "Portretfoto’s en vertrouwen creëren"

  1. Steffie Witte
    januari 22, 2021 Beantwoorden

    Super interessant stuk Guido! Ik als grafisch ontwerper vind het ook heel belangrijk om te werken met mooie professionele foto's. Die allemaal weer terugkomen in alle communicatiemiddelen van een bedrijf.

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef een reactie